Blog
Beginpagina..
Wie en wat is CERES.
Hoe het ooit begon.
Imkerijdagen 2022
Laatste nieuws.
Links naar:
Gaan we dan echt naar de knoppen ?
Bijenzwermen
Honing te koop bij Ceres.
Andere dan honing te koop
Ook imker worden ?
Speciale projecten van Ceres.
Ongelooflijk verhaal in Oudenbosch.
Bijenkast aan een flat.
Norbertuszwerm in de muur.
In een boom in de Stationstraat.
Huis met bijen in de nok.
Bijen in de muur bij Manniën Tweewielers.
Bijen.
Bijenwoningen.
Bijenkasten.
Bijenkorven en boomstamvolken.
Bijenproducten.
Honing.
Stuifmeel.
Bijenwas.
Propolis.
Koninginnenbrij
Bijengif.
Andere bestuivende insecten.
Hommels.
Wespen en hoornaars.
Solitiare bestuivers.
Wat niet in een bepaalde categorie past.
Bijen en taal. gedichten enz.
Recepten allerlei.
Recepten met honing.
Middeltjes met bijenproducten.
Recept voor Mede.
Ceres in de media.
Zwermen tot 2007.
Wij komen bij je op bezoek.
Roosendaals Treffen.
Landgoed en tuindagen.
Schoolbezoeken.
Basisschool de Wending Tolberg Roosendaal.
Julianaschool Krabbedijke.
Fatimaschool Roosendaal.
Gummarusschool Steenbergen.
Zwembad de Meermin Steenbergen.
Openbare school de Baayaert in Wouw.
Open imkerijdagen.
Zij kwamen hier op bezoek.
Roefeldag vanuit Wouw
Rudolf Steinerschool Roosendaal.
Motortoerclub afrit 11.
Monumentendag.
Power Point presentaties.
MEC en Kober.
Contact
Beperkt voorraad honing.
Neem contact op
555-555-5555
mymail@mailservice.com
Theo Hermans imker.
Neem contact met ons op
Blog
Beginpagina..
Wie en wat is CERES.
Hoe het ooit begon.
Imkerijdagen 2022
Laatste nieuws.
Links naar:
Gaan we dan echt naar de knoppen ?
Bijenzwermen
Honing te koop bij Ceres.
Andere dan honing te koop
Ook imker worden ?
Speciale projecten van Ceres.
Ongelooflijk verhaal in Oudenbosch.
Bijenkast aan een flat.
Norbertuszwerm in de muur.
In een boom in de Stationstraat.
Huis met bijen in de nok.
Bijen in de muur bij Manniën Tweewielers.
Bijen.
Bijenwoningen.
Bijenkasten.
Bijenkorven en boomstamvolken.
Bijenproducten.
Honing.
Stuifmeel.
Bijenwas.
Propolis.
Koninginnenbrij
Bijengif.
Andere bestuivende insecten.
Hommels.
Wespen en hoornaars.
Solitiare bestuivers.
Wat niet in een bepaalde categorie past.
Bijen en taal. gedichten enz.
Recepten allerlei.
Recepten met honing.
Middeltjes met bijenproducten.
Recept voor Mede.
Ceres in de media.
Zwermen tot 2007.
Wij komen bij je op bezoek.
Roosendaals Treffen.
Landgoed en tuindagen.
Schoolbezoeken.
Basisschool de Wending Tolberg Roosendaal.
Julianaschool Krabbedijke.
Fatimaschool Roosendaal.
Gummarusschool Steenbergen.
Zwembad de Meermin Steenbergen.
Openbare school de Baayaert in Wouw.
Open imkerijdagen.
Zij kwamen hier op bezoek.
Roefeldag vanuit Wouw
Rudolf Steinerschool Roosendaal.
Motortoerclub afrit 11.
Monumentendag.
Power Point presentaties.
MEC en Kober.
Contact
Beperkt voorraad honing.
Button
Meer bekijken
Recept voor het maken van MEDE.
( honingdrank) op eigen risico natuurlijk.
Ingrediënten:voor 10 liter mede (medium, 12,5% alcohol)
3,5 kg honing
4 perssinaasappelen
2 citroenen
2 gram gist, geschikt voor witte wijn ( Chablis gist) of goed algemeen gist ( Fermikiller)
18 gram gist voedingszouten
2 gram pecto enzymen
15 gram citroenzuur
15 gram wijnsteenzuur
1 gram looizuur (= tannine toevoeging)
Starter:
Maak een starter van het sap van de sinaasappelen en de citroenen.
Schil de vruchten eerst, want de schil geeft een bittere bijsmaak.
Voeg toe 2 eetlepels honing, 1 gram gist voedingszout, de gist en de recto enzymen en vul aan met voorgekookt water (20° C) tot 0,5 liter.
Roer tot honing en voedingszout zijn opgelost.
Giet het mengsel in een literfles en sluit deze af met een prop watten.
Zet de fles in het donker op 20 à 25° C.
10-literfles vullen:
Twee of drie dagen na het maken van de starter 7 liter water koken en af laten koelen tot 40° C.
Los de resterende honing op in 4 liter van dit water.
Verder af laten koelen tot 20° C. Voeg de starter en alle overige ingrediënten toe.
Roer alles goed. Giet alles in 10-literfles. Vul aan met afgekoeld gekookt water tot aan de schouder van de fles..
Het soortelijk gewicht is dan 1110. Plaats daarna een waterslot.
Laat het vat gisten op een donkere plaats met zo constant mogelijke temperatuur van 15 à 20° C.
Overhevelen:
Om de 2 à 3 maanden overhevelen in schoon gesteriliseerd vat. Door de achterblijvende droesem is het nieuwe vat niet geheel gevuld.
Daarom kan bij de 1e twee overhevelingen per keer aangevuld worden met 0,4 liter zuivere verse appelsap.
Ook de gisting komt daardoor na de overheveling gemakkelijker weer op gang.
CERES BLOG
Share by: